Zelf hoog in de zoekresultaten komen | Via3 new marketing & media
2010
single,single-post,postid-2010,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Zelf hoog in de zoekresultaten komen

13 apr Zelf hoog in de zoekresultaten komen

Zelf hoog in de zoekresultaten komen

Het klinkt zo spannend dat zoekmachine optimalisatie en het is vast goed voor je site maar wat is het nou eigenlijk precies? Heel kort door de bocht houdt het in dat je ervoor gaat zorgen dan je website hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine (meestal google) komt.

Oké stel je wilt hiermee aan de slag, goed idee! We zetten hier voor je op een rijtje waar je aan moet denken.

Ten eerste is het belangrijk dat je jezelf verplaatst in jouw doelgroep, wat zouden ze eigenlijk intypen in google?
Stap 1 is het doen van een zoekwoordonderzoek waarbij je op een rijtje gaat zetten welke mogelijke zoekopdrachten jouw doelgroep intikt in google. Laat je fantasie de vrije loop en maak een mooie lijst van mogelijke zoekwoorden die jouw doelgroep zou gebruiken.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de stand van zaken: waar sta jij eigenlijk in de zoekresultaten als je het zoekwoord intypt in google? Welke woorden zijn voor jou belangrijk? Ook niet onbelangrijk; hoe zit het eigenlijk met de concurrentie op dat zoekwoord? Het aller slimste is natuurlijk om je site in te richten op zoekwoorden waar jouw doelgroep veel op zoekt en waar niet al te veel concurrentie op zit.

Ten derde is het tijd om aan de slag te gaan! Als het goed is weet je nu waar je doelgroep op zoekt en weet je ook welke woorden voor jou het meeste effect op gaan leveren. Nu is het nog een zaak om deze woorden zo te verwerken in jouw site dat google hem gaat herkennen als een hele relevante site voor deze zoekwoorden.

Om uit te zoeken hoe zichtbaar jouw idee is en voor meer informatie over online zichtbaar zijn kan je een kijkje nemen op: www.via.nl en de gratis SEO check doen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.