Hoe kies je het juiste design voor jouw website? Wij leggen het uit.
1847
single,single-post,postid-1847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Webdesign

18 mrt Webdesign

Wat is webdesign?

Webdesign is eigenlijk een hele makkelijke term: het is namelijk precies wat het zegt, design op het web oftewel het ontwerpen en inrichten van een website. Er zijn meerdere soorten designs waar we er hier een paar van zullen beschrijven.

Flat webdesign

Door middel van flatdesign worden enkel de belangrijkste elementen op een website gebruikt. Visuele uitingen die overbodig zouden kunnen zijn, worden daarom achterwege gelaten. Hierdoor is de website ‘eerlijk’. Om die reden wordt de indruk gewekt dat de gebruiker hetzelfde ziet als een andere gebruiker met betere software of een nieuwere computer (Idler, 2013).

Parallax webdesign

Bij Parallax design wordt wat voorheen één pagina was nu in één scherm gezet. Daarnaast worden alle webpagina’s onder elkaar gezet. Wanneer een bezoeker op een website naar beneden scrolt komt de volgende pagina op het scherm. Vandaar dat parallax scrolling of one page website gebruikt worden als synoniemen voor parallax design (Caldwell, 2013).

Doordat alle pagina’s nu onder elkaar staan is het voor de bezoekers eenvoudig om de hele website te bekijken zonder door te hoeven klikken. Vaak haken bezoekers namelijk af wanneer zij klaar zijn met het bekijken van een pagina. Echter hebben zij dan nog niet alle informatie gezien. Bij parallax design is de kans groter dat bezoekers op de website blijven scrollen tot onderaan de pagina. Zij hebben dan alle informatie tot zich gekregen (Kivit, 2013).

Wanneer een bezoeker naar een specifiek gedeelte van de site wil, dan kan hij of zij door middel van een klik op het sticky menu snel naar dat onderdeel gebracht worden. Het sticky menu blijft bovenaan het beeldscherm plakken en is dus altijd binnen handbereik (van Ginkel, 2013)

Geen reactie's

Geef een reactie