Web 2.0 website | Via3 new marketing & media
2540
single,single-post,postid-2540,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Web 2.0 website

29 jul Web 2.0 website

Web 2.0 websites

Web 2.0 wordt ook wel open source content genoemd. Het wordt zo genoemd omdat iedereen Web 2.0 content kan plaatsen, de content kan delen of erop kan reageren. Waar Web 1.0 gaat om statische websites, waar alleen maar vanuit de eigenaar van de website gecommuniceerd wordt (eenzijdige communicatie), geeft een Web 2.0 website de mogelijkheid om te discussiëren (tweezijdige communicatie).

Waarvoor kan je  Web 2.0 sites inzetten?

Je kunt deze platforms gebruiken om jouw website hogere rankings te geven op interessante zoektermen. Wanneer je namelijk een profiel aanmaakt op een Web 2.0 site, en deze goed gebruikt, heeft dit een gunstig effect op het linkprofiel van je website. De website wordt populairder voor de zoekmachine en daarmee stijgen de posities in de zoekresultaten!

Voor sommige zoekwoorden met veel concurrentie is het zelfs noodzakelijk om een linkprofiel te hebben met Web 2.0 content die naar je website verwijst.
Naast het voordeel voor de zoekmachine krijg je wellicht ook extra bezoekers door je bijdrage aan Web 2.0 sites.

Hoe begin je met Web 2.0 content?

  1. Maak een lijst van Web 2.0 sites die je kan gebruiken.
  1.  Maak een profiel aan op de Web 2.0 site. Let hierbij op dat je alles zo uitgebreid mogelijk invult! Hoe meer informatie er over jou te vinden is, hoe meer Google je gaat waarderen.Tip: Zorg dat je een uitgebreide beschrijvende tekst hebt over de auteur of het onderwerp van de blog.
  1. Plaats berichten op de Web 2.0 sites met goede links naar jouw website. We raden aan om minstens 10 verschillende kwalitatieve items op de site te plaatsen. Met kwalitatief bedoelen we originele content van minstens 500 woorden lang.
    Daarnaast helpt het om ook gebruik te maken van afbeeldingen en video.

Tip: Voor optimaal SEO resultaat raden we aan om elk Web 2.0 bericht op één onderwerp te optimaliseren en ook naar één pagina te linken.  

Wanneer je deze Web 2.0 berichten allemaal tegelijk plaatst gaat Google het niet vertrouwen. Verspreid daarom het plaatsen van content over verschillende dagen.

Hierbij geven we je een lijst van een aantal Web 2.0 sites:

Geen reactie's

Geef een reactie