Wat is zoekmachine optimalisatie nu eigenlijk. We leggen het uit!
2141
single,single-post,postid-2141,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Wat is on-page optimalisatie?

01 mei Wat is on-page optimalisatie?

Wat is On-page optimalisatie nu eigenlijk?

Google scant als het ware websites door op bepaalde kenmerken en woorden.

Als jij bijvoorbeeld bepaalde woorden een aantal keer noemt op een pagina dan denkt Google “Hey, dat woord wordt vaak genoemd! Dan zal deze site wel een goede match zijn voor mensen die op dit woord zoeken”.


images (1)

Ik zal het even toelichten aan de hand van mijn lievelingsonderwerp: puppys!

Stel je verkoopt Bernen Sennen puppy’s. Dan wil je  graag dat mensen die op zoek zijn naar zo’n puppy bij jouw site aankomt. Je woont in Gelderland en je doelgroep zijn dus eigenlijk Gelderlanders die Berner Sennen puppy’s zoeken. Dan is het slim om je pagina hierop in te richten en Berner Sennen pups Gelderland goed te verwerken in je site.

Let wel op, Google werkt zeer precies. Het is slim om van te voren uit te zoeken op welke precieze term je doelgroep zoekt want voor Google zijn Berner Sennen pups en Berner Sennen puppy’s totaal niet dezelfde termen.

 

Ook concurrentie is niet onbelangrijk, wanneer er al heel veel andere mensen hun site hebben ingericht op Berner Sennen puppy’s Gelderland is het in sommige gevallen slimmer om je zoekterm net iets anders te verwoorden (of natuurlijk harder aan de online marketing te gaan om je concurrent te verslaan in de zoekresultaten).

Het optimaliseren van je pagina, ook wel on-page optimalisatie genoemd, is het de bedoeling om je site zo in te richten dat Google jouw site als belangrijk markeert wanneer mensen op je zoekterm zoeken. Het doel hiervan is dat je site hoog in de zoekresultaten verschijnt bij mensen die jouw zoekwoord intypen.

Bij verwerken zelf denk je misschien aan de teksten, jij ook?  Heel goed gedacht dat is zeker een begin en in veel gevallen maakt het al een verschil!

Let wel op! Dit is het spreekwoordelijke topje van de ijsberg, als je namelijk echt hoog in de zoekresultaten wilt komen en je hebt veel concurrentie dan is er meer nodig dan alleen je website teksten aanpassen.

Wil je weten hoe zichtbaar jouw website is? Doe dan onze gratis SEO check en zie waar jouw kansen liggen.

Geen reactie's

Geef een reactie