Meta title en meta description?
2713
single,single-post,postid-2713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Titel en omschrijving

01 okt Titel en omschrijving

Zoals in andere artikelen wel eens aangeven zijn de titel en de omschrijving vanuit de SEO-bril bekeken niet elementen die op een webpagina voorkomen. Het zijn elementen die gebruikt worden voor de titel en de daaronder weergegeven omschrijving over een webpagina in de zoekresultaten van zoekmachines. Ze bevinden zich in het <Head> gedeelte van de HTML-code van een pagina en zijn daarmee niet zichtbaar op de pagina zelf. Deze content zit namelijk in het <body> gedeelte van de code. De titel en omschrijving staan ook bekend als meta title en meta description.

Goed, back on topic. Uit onze ervaring blijkt dat een nummer 1 positie in Google NL niet automatisch zorgt voor een boost in websitebezoekers. Ook al heeft de zoekterm waar je een pagina on-page op geoptimaliseerd hebt een lekker zoekvolume. Volgens de marktgemiddelden kan je met een eerste positie zo’n 30% van het maandelijkse aantal zoekers, op de betreffende term, naar je site verwachten. Doe je echter niks met de titel en omschrijving en wordt deze door Google zelf ingevuld (of is deze gewoon klote) dan zal je CTR-ratio (het aantal zoekers dat doorklikt naar jouw website) teleurstellend zijn. Doe je het heel goed dan kan je echter het gemiddelde overtreffen! Met een hele sterke weergave in de zoekresultaten kan je meer aandacht trekken dan de andere websites die getoond worden. Besteed daarom aandacht aan je titel en omschrijving.

Om deze reden sluiten wij zelf de titel vaak af met een vraagteken. Dit stimuleert bezoekers namelijk om de verder te lezen bij de omschrijving. De omschrijving op zijn beurt sluiten we vaak af net een oproep om verder te kijken op de site zelf gevolgd door een uitroepteken. Als we in een SEO-traject zitten, dan gaan we ook voor een zo hoog mogelijke CTR-score!

Geen reactie's

Geef een reactie