Storytelling tips voor jouw website!
2299
single,single-post,postid-2299,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Storytelling tips voor jouw website!

18 mei Storytelling tips voor jouw website!

Wat is storytelling?

Wat is storytelling nu eigenlijk? Bij storytelling wordt een verhaal verteld waarin het merk fungeert als een personage.

Iedereen kan het, want verhalend vertellen doen we in het  “echte leven” natuurlijk de hele tijd. Het is een hele natuurlijke vorm van communiceren. Toch kan het voor je bedrijf of webshop soms een beetje raar voelen. Hierbij dus een paar storytelling tips.

KCSlider1

Storytelling in je webshop

Heb jij een webshop? Wees een storyteller door te vertellen waar je producten vandaan komen. Schrijf dan bijvoorbeeld over de schapenboerderij waar de wol van je truien vandaan komt. Koop jij je kleren in vanuit Italie? Vertel je klanten dan wat er speelt in de modewereld van Milaan.

Storytelling op je website

Heb jij een bedrijf? Dan zou je storytelling kunnen gebruiken door te vertellen over de gedachte achter je bedrijf. Wat is jullie hoogste doel, waar doen jullie het voor? Dit wordt ook wel de kern of  “the why” van jouw bedrijf genoemd. Je zou dit ook beeldend kunnen vormgeven, bijvoorbeeld in de vorm van een filmpje of een infographic.

Storytelling door jouw klanten

Naast dat jij kunt vertellen over de oorsprong van je producten of diensten kan de klant natuurlijk ook wat vertellen. Ervaringen van klanten wekken vertrouwen op en kunnen de website bezoekers helpen om een beter beeld te vormen van wat ze van jullie kunnen verwachten. Zet deze ervaringen dus op je site!

KCSlider2

Geen reactie's

Geef een reactie