Wat is storytelling en hoe kun je dit inzetten op je site?
1843
single,single-post,postid-1843,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Storytelling

18 mrt Storytelling

Wat is storytelling?

Wat is storytelling nu eigenlijk precies? Bij storytelling wordt een verhaal verteld waarin het merk fungeert als een personage. Het verhaal wordt hierdoor veel persoonlijker en open verteld. Doordat een bedrijf meer van haar identiteit laat zien wordt er bij de cliënt meer vertrouwen gecreëerd (Koster, 2012).

In het huidige tijdperk verdwijnt de hiërarchische verhouding tussen consument en organisatie. De communicatie tussen klanten en merken gaat in deze tijd niet meer op informele toon, er wordt juist op gelijkwaardige basis met elkaar gecommuniceerd.

Iedereen kan het want verhalend vertellen doen we in het  “echte leven” natuurlijk de hele tijd, het is dus een hele natuurlijke vorm van communiceren. Toch kan het voor je bedrijf of webshop soms een beetje raar voelen. Hierbij dus een paar storytelling tips waarmee je je website bezoekers aan je kan laten binden.

Storytelling in je webshop

Heb jij een webshop? Een leuke manier hoe je daar storytelling op kan toepassen is het vertellen waar je producten vandaan komen. Schrijf dan dus bijvoorbeeld over de schapenboederij waar de wol van je truien vandaan komt. Koop jij je kleren in vanuit Italie? Vertel je klanten dan wat er speelt in de modewereld van Milaan.

Storytelling op je website

Heb jij een bedrijf? Dan zou je storytelling in kunnen voeren door te vertellen over de gedachte achter je bedrijf. Wat is jullie hoogste doel, waar doen jullie het voor? Dit wordt ook wel de kern of  “the why” van jouw bedrijf genoemd. Je zou dit ook beeldend kunnen vormgeven, bijvoorbeeld in de vorm van een filmpje of een infographic.

Storytelling door jouw klanten

Naast dat jij kunt vertellen over de oorsprong van je producten of je diensten kan de klant natuurlijk ook wat vertellen. Ervaringen van klanten wekken vertrouwen op en kunnen de website bezoekers helpen om een beter beeld te vormen van wat ze van jullie kunnen verwachten.

 

Geen reactie's

Geef een reactie