Weet jij al hoe je social bookmarks inzet voor optimaal SEO resultaat?
2487
single,single-post,postid-2487,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Social Bookmarks

24 jun Social Bookmarks

Wat is social bookmarking?

Social Bookmarks zijn verwijzingen naar websites. Door het grote aanbod van online websites en pagina’s is de behoefte ontstaan om elkaar te wijzen op websites die de moeite waard zijn om te bekijken. Daarbij wordt er vaak ook een indeling gemaakt naar onderwerp.

Social bookmarking sites zijn alle websites waar je een overzicht kan bijhouden van jouw favoriete websites en waarop je deze kunt delen met andere gebruikers.

De verwijzing die je opslaat heet een social bookmark, hierbij kan je kort aangeven waar de betreffende website overgaat.

Op deze manier werken de sites ongeveer hetzelfde als zoekmachines; jij typt in wat voor trefwoorden je interessant vind en de Bookmarks die bij jouw zoekopdracht passen verschijnen in de zoekresultaten.

Voorbeelden van bekende social bookmarking sites zijn Stumblupon (www.stumbleupon.com), Diggo (www.diigo.com), Delicious (www.delicious.com) en Reddit (www.reddit.com).

Waarom zijn Social Bookmarks goed voor jouw zoekmachine resultaten?

Zoekmachines kunnen zelf (nog) niet de relevantie van content bepalen. Toch wil de zoekmachine graag weten welke content het relevantst en interessantst is voor de gebruiker van zijn zoekfunctie. Om dit toch te kunnen inschatten kijkt de zoekmachine hoeveel links een website en webpagina krijgen en wat de waarde is van deze links.

De site met de meeste en/of meest kwalitatieve links komt bovenaan in de zoekresultaten. Een social bookmark geeft een link en wordt door de zoekmachine als interessant gezien omdat er een persoon is die de website op heeft geslagen onder zijn favorieten en dit waarschijnlijk geen automatisch gegenereerde verwijzing is. Wanneer je op zoektermen met erg veel concurrentie wilt scoren is het vaak ook een vereiste om een bepaald aantal Social Bookmarks te hebben voordat je in de top 10, lees 1ste pagina van de zoekresultaten, getoond wordt.

Geen reactie's

Geef een reactie