Search Console | Via3 new marketing & media
2531
single,single-post,postid-2531,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Search Console

22 jul Search Console

Search Console (voormalig Webmaster tools)

Google Search Console is het platform waarop Google informatie geeft over de vindbaarheid en mogelijke fouten van je website. Dit doet de tool door de indexering van je website te evalueren. Wil jij weten of je de goede kant op gaat dan kan je deze tool gebruiken om een indicatie te krijgen van wat er goed gaat en hoe het nog beter kan!

Search Console is ingedeeld in 5 hoofdfunctionaliteiten

  1. Uiterlijk van Site Search

Hier kan je alle informatie vinden omtrent de letterlijke zichtbaarheid van je pagina’s in de zoekresultaten. Denk hierbij aan de meta paginatitel, meta description en overige visuals. Deze overige visuals kunnen bijvoorbeeld beoordelingssterren, locatie snippets of sitelinks zijn.

  1. Zoekverkeer

Bij zoekverkeer vind je meerdere functies die je helpen om meer inzicht te krijgen in het verkeer dat naar je site komt. Zo krijg je feedback over via welke zoekopdrachten je doelgroep op  jouw site beland. Ook kan je de links naar je site bekijken, dit is handig om inzicht in te hebben omdat de links jouw online waardering aangeven. Daarnaast kan je ook jouw interne links in kaart brengen en krijg je meer inzicht in de mobiele bruikbaarheid van jouw website.

  1. Google-index

Bij Google-index vind je een indexeringsstatus totaaloverzicht, dit is handig om af en toe te bekijken om te zien of het indexeren in Google goed verloopt of dat er dingen zijn die je nog aan moet passen. Ook kan je in Google de meest gebruikte keywords vinden zoals ze door de Googlecrawler zijn gevonden op jouw website. Deze Keywords zijn handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld de input van een zoekwoordonderzoek.

  1. Crawlen

In dit gedeelte van Search Console vind je onder andere alles over het crawlproces. Zo kan je bekijken welke crawlfouten en foutcodes zijn opgetreden en krijg je meer informatie over de details bij crawlstatistieken. Ook kan je met de tool ‘fetchen als Google’ testen hoe Google een URl op jouw site crawled of weergeeft. Dit is handig om te gebruiken als je crawlproblemen op je site wilt oplossen.

Hiernaast kun je met robot.txt in de gaten houden of er geen errors opduiken. Ook kan je in dit gedeelte van Search Console controleren of de sitemap goed gezien wordt door Google en kan je de URL-parameters vinden.

  1. Beveiligingsproblemen

Zodra er beveiligingsproblemen optreden, zoals wanneer een site gehackt is en/of spam verstuurd is, halen zoekmachines een website uit de zoekresultaten of geven bij de vermelding een waarschuwing. Via search console krijg je heel snel een waarschuwing als er iets mis is. Op deze manier kan je hier zo snel mogelijk op inspelen en zorgen dat je site toegankelijk blijft voor jouw bezoekers.

Al met al bevat Search Console belangrijke informatie en is het essentieel in een zoekmachine optimalisatie proces om de meldingen goed in de gaten te houden.

Geen reactie's

Geef een reactie