Wat is Robot.txt en hoe kan je het inzetten voor optimaal SEO-resultaat?
2425
single,single-post,postid-2425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Robot.txt uitgelegd

12 jun Robot.txt uitgelegd

Wat is robot.txt nu eigenlijk?

Wanneer je thuis bent in de online marketing- of de webdevelopment wereld dan heb je deze term vast wel eens voorbij zien komen. We zullen hier uitleggen wat Robot.txt nu precies is en hoe je het kunt inzetten voor optimale SEO resultaten.

Wat doet een Robots.txt ?

Een robot.txt bestand zorgt ervoor dat niet al de pagina’s van je website zichtbaar worden in de zoekresultaten. Wanneer zoekmachines je website crawlen (dit is het verkennen van de website als voorbereiding voor het indexeren van je site) nemen ze dan dus niet al jouw pagina’s mee, en dat kan soms erg gunstig zijn.

Wat is een robots.txt?

Het is een simpel tekstbestand waarin je aangeeft welke pagina’s je niet weergegeven wilt hebben in de zoekresultaten. Dit bestandje moet je plaatsen in de root folder van je website.

Waarom zou je ermee werken?

Zoals al eerder beschreven is Robot.txt handig om te gebruiken als je wat pagina’s niet in de zoekresultaten wilt hebben. Bij een webshop kan je bijvoorbeeld denken aan de winkelwagen pagina. Met deze pagina en overige pagina’s van je checkout heeft het geen enkele zin om gevonden te worden in de zoekmachine.

Ook wanneer je een website of een gedeelte hiervan aan het ontwikkelen bent is het beter om deze af te schermen. Anders bestaat er een kans dat potentiële klanten al op een gedeelte rond surfen dat nog niet af is en er nog niet uitziet.

Let wel op dat de contentpagina’s waarmee je bezoekers wilt genereren niet in het robots.txt bestand staan. Dan zullen deze pagina’s namelijk niet ranken in de zoekmachines.

Geen reactie's

Geef een reactie