Lees hier hoe je jouw website kunt optimaliseren en kom hoog in de zoekresultaten terecht.
1837
single,single-post,postid-1837,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

On-page optimalisatie

18 mrt On-page optimalisatie

Hoe kan je je website optimaliseren?

Het optimaliseren gaat om het instellen van één webpagina op één zoekwoord. Het optimaliseren van websites draait om het aanpassen van de volgende onderdelen zodat een zoekmachine deze webpagina hoog inschaalt en je website dus hoog in de zoekresultaten terecht komt.

Optimaliseren van Meta titel / pagina titel

Een Meta-tag laat zowel gebruikers als zoekmachines weten wat het onderwerp van een bepaalde pagina is. Als een website tussen de zoekresultaten wordt weergegeven, is de inhoud van de title-tag meestal in de eerste regel van de resultaten te zien. Hierdoor kunnen gebruikers sneller zien of een pagina mogelijk relevant is voor hun zoekopdracht.

Optimaliseren van Meta description

De meta-tag met een paginabeschrijving biedt Google en andere zoekmachines een korte samenvatting van het onderwerp van de webpagina. De titel van de pagina bevat meestal maar een paar woorden, echter kan de meta-tag een beschrijving van een paar zinnen of een korte alinea bevatten.

Meta-tags met beschrijvingen zijn belangrijk, omdat Google ze kan gebruiken als sitefragmenten voor jouw pagina’s. Een sitefragment is de tekst die wordt weergegeven onder de titel van de bijbehorende webpagina. Dit staat op de zoekresultatenpagina van een zoekmachine. Woorden in het sitefragment worden vetgedrukt weergegeven wanneer ze in de zoekopdracht van de gebruiker voorkomen. Hierdoor kan de gebruiker sneller zien of de inhoud van de pagina overeenkomt met waar hij naar zoekt.

Optimaliseren van Meta keywords

De positie in de zoekmachine zal niet beïnvloed worden door het gebruik van relevante zoekwoorden in je meta keyword tag. Dat komt doordat er lange tijd misbruik gemaakt is van deze techniek en Google nu dus vooral naar de inhoud van de tekst kijkt. Voor het optimaliseren van je site is deze functie dus minder belangrijk

Optimaliseren van H1 header

Een H1 header wordt in een webtekst verwerkt in de hoofdkop van de tekst. Niet alleen voor het optimaliseren van je site, maar ook voor je bezoekers is het slim om een originele titel te verzinnen die goed de lading dekt van je tekst. Wil je de H1 helemaal SEO-waardig maken, zet dan je belangrijkste zoekwoord (het zoekwoord waar je het best op wil scoren of waarop je gevonden wil worden) in de titel, het liefst vooraan. Dit zorgt ervoor dat Google je pagina snel linkt aan het betreffende zoekwoord, waardoor de kans groot is dat je hier beter op gaat scoren.

Optimaliseren H2-H6 headers

Ook de andere tussenkopjes op een webpagina zijn belangrijk. Dit zijn dan titels van alinea’s. Deze zijn minstens zo belangrijk voor een webpagina als een H1 header. De tussenkopjes verbeteren de leesbaarheid en de structuur van een webtekst. De tussenkopjes heten dan ook niet allemaal H1, want daar kan er maar één van zijn. De tussenkopjes kunnen opgemaakt worden door een H2 tot en met H6 header. In tegenstelling tot een H1 header kunnen meerdere tussenkopjes in een webtekst verwerkt worden.

Dikgedrukte of schuingedrukte tekst

Het accentueren van bepaalde termen heeft niet alleen een positief effect op de leesbaarheid van een tekst. Er staan zogenaamde tags om schuingedrukte en dikgedrukte woorden heen. Hierdoor wordt ook een zoekmachine geattendeerd op dit woord. Dit woord is namelijk duidelijk belangrijker dan de andere woorden op de pagina. Houdt dit dus in je achterhoofd wanneer je je website aan het optimaliseren bent.

Afbeelding alt tekst

Aan een afbeelding kan een beschrijving worden toegevoegd. Deze beschrijving zijn voor website bezoekers niet te zien. Echter kunnen zoekmachines deze beschrijving wel lezen en daarom hoeft enkel het gewenste zoekwoord in een Afbeelding alt tekst te worden opgenomen. Een handig trucje wanneer je bezig bent met optimaliseren en je doelgroep zal er niks van merken.

Geen reactie's

Geef een reactie