Is jouw website al mobielvriendelijk? Lees hier hoe je dat makkelijk doet
2362
single,single-post,postid-2362,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Maak je website mobielvriendelijk!

26 mei Maak je website mobielvriendelijk!

Is jouw website al mobielvriendelijk ?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Vroeger was het misschien alleen belangrijk om vindbaar te zijn op computers, nu is het zeker geen overbodige luxe om ook goed zichtbaar te zijn op de smartphones en tablets.

Als we google kunnen geloven gebruikt maar liefst de helft van de internetgebruikers hun telefoon of tablet om te bepalen wat en waar ze gaan kopen. Ook de stap van kijken tot kopen is kleiner bij smartphone gebruikers. Recent onderzoek wees uit dat maar liefst 78% van de mensen die op hun smartphone op zoek gaan naar een bedrijf daadwerkelijk overgaan tot aankoop.

Je site mobiel vriendelijk maken is dus een dikke aanrader, maar hoe doe je dat eigenlijk?

conversie optimalisatie

Dit zegt google erover:

  • Vermijd software die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten.
  • Zorg dat links en buttons ruim zijn uitgelijnd.
  • Maak je content responsive met een flexibel webdesign.
  • Zorg dat je teksten groot genoeg zijn zodat je lezers niet in hoeven te zoomen.

Dit zeggen wij erover:

  • Je kunt ook een parallelle mobiele website aanmaken. Hiermee kan de mobiele gebruiker worden omgeleid naar een website speciaal voor mobiele weergave.
  • Je kunt ook gebruik maken van dynamic serving. Hiermee kun je andere content laten zien op de mobiele site dan op de normale website. De URl van je website blijft dan gewoon hetzelfde.
  • Schakel je pop-ups uit op de mobiele site, die nemen namelijk al snel het hele scherm in.
  • Wees selectief in welke content er op de mobiele website komt. Gezien mensen vaker met koopintentie naar jouw mobiele website komen kan je de site wat meer to the point maken.

Daarnaast heeft google ook een testpagina waar je makkelijk zelf kunt testen hoe mobielvriendelijk jouw website is.  https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Geen reactie's

Geef een reactie