Hoe haal ik alles uit LinkedIn? | Via3 new marketing & media
2652
single,single-post,postid-2652,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Hoe haal ik alles uit LinkedIn?

20 aug Hoe haal ik alles uit LinkedIn?

Alles uit LinkedIn halen

LinkedIn is het medium dat je gebruikt om in contact te blijven met zakelijke contacten en ook het medium om alvast contact te leggen met interessante zakenpartners of zelfs potentiële klanten.

LinkedIn ontwikkelt ontzettend snel en heeft zowel een betaalde (premium) als een onbetaalde (basis) versie, in dit artikel vertel ik hoe je zo veel mogelijk uit je basis LinkedIn account kunt halen.

Met deze tips benut je jouw LinkedIn pagina optimaal!

  • Tip 1: Stel je profiel in op Engels 

Een Engels profiel krijgt een stuk sneller de nieuwste updates binnen dan een Nederlands profiel.

 Let op: Wanneer je profiel op Engels is ingesteld betekent dit niet dat je je profiel in het Engels moet invullen. Je kunt Nederlands nog steeds als voertaal gebruiken.

  • Tip 2: Pas je taal en taalgebruik aan op jouw doelgroep

Heb je zowel Nederlandse als Internationale contacten? Maak dan een schaduwprofiel aan in een andere taal. Op deze manier komen mensen met een Engels profiel automatisch op de Engelse en mensen met een Nederlands profiel automatisch op de Nederlandse versie terecht.

  • Tip 3: Bedrijfspagina

Maak een bedrijfspagina aan. Je kan de URL hiervan aanpassen door het aan de LinkedIn helpdesk te vragen. Zo kan je een URL kiezen die mooi op jouw visitekaartje staat.

  • Tip 4: Link

Link de bedrijfspagina aan jouw profielpagina.

  • Tip 5: Deel

Deel nieuws, artikelen of blogs op jouw bedrijfspagina. Het is extra goed als je in deze links ook naar jouw website verwijst.

  • Tip 6: Gebruik de CRM functie van LinkedIn

Als je onder de profielfoto van je connectie op contactgegevens klikt kan je gegevens bijwerken en opmerkingen toevoegen. Deze aantekeningen zijn niet openbaar dus je contactpersoon kan ze niet zien.

Zo vergeet je nooit meer waarvan je iemand ook alweer kent en waarvoor je diegene kon opbellen.

  • Tip 7: Zichtbaarheid connecties

Ben je bang dat je concurrentie jouw contacten wil gaan gebruiken? Stel dan in dat anderen jouw connecties niet kunnen zien.

Wil jij weten hoe zichtbaar jouw site is en waar jouw kansen liggen? Doe dan vrijblijvend de SEO-check 

Geen reactie's

Geef een reactie