Hoe behoud je rankings bij een nieuwe website? | Via3 new marketing & media
2525
single,single-post,postid-2525,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Hoe behoud je rankings bij een nieuwe website?

22 jul Hoe behoud je rankings bij een nieuwe website?

rankings behouden bij een nieuwe website

Stel je site rankt goed in de zoekmachine maar voor optimale conversie heb je een nieuwe website nodig. Dan is het eerste wat je je moet afvragen: Hoe behoud ik na websitemigratie mijn rankings?

Waarom is het belangrijk om je rankings te behouden?

Met je vorige website heb je wellicht al een bepaalde mate van bekendheid en belangrijkheid behaald bij de zoekmachine. Doordat je al een online status hebt bepaald vind de zoekmachine jouw website ook steeds belangrijker met als resultaat dat je een hogere positie in de zoekresultaten krijgt en eerder gevonden werd.

Als je bij het verhuizen naar een nieuwe site niets doet om Google te laten weten dat dit nog steeds jouw website is en Google niet laat weten hoe deze nu in elkaar steekt dan verlies je de waarde die je bij de zoekmachine hebt opgebouwd en zak je fors terug in de zoekresultaten. De zoekmachine gaat namelijk de ‘oude’ URL’s van je pagina’s bezoeken. Als je daar niet aangeeft waar de pagina naartoe is verplaatst kan de zoekmachine niks vinden en verdwijn je uit de zoekresultaten.

Met de volgende stappen zorg je voor zo min mogelijk daling van je zoekwaarde na het verhuizen van je website.

photo-1416339158484-9637228cc908

Wat moet je doen voordat je je site omzet?

Ten eerste is het handig om in een spreadsheet een overzicht te maken van alle URL’s zoals je deze nu hebt op de huidige website, dit kan je bijvoorbeeld doen aan de hand van je sitemap.

Vervolgens maak je een lijst met alle bestaande en nieuwe pagina’s zoals de structuur van de nieuwe website eruit komt te zien. Deze voeg je ook toe aan de spreadsheet.

Ten derde maak je in de volgende kolom een veld waarin je aangeeft of de pagina van URL gaat veranderen. Als dit het geval is geef je met 301 redirect aan waar de pagina naar toe is verhuisd. Het mooie aan 301 Redirects is dat ze ervoor zorgen dat de waarde van de oude URL doorgegeven wordt aan de nieuwe URL, zo hou je je positie in Google! 301 Redirects zijn namelijk de permanente doorverwijzingen en zij zorgen ervoor dat de zoekmachine wordt doorverwezen naar de nieuwe plek. Dit geldt trouwens ook voor websitebezoekers die nog het oude adres intypen meteen op je nieuwe site terecht komen. Let wel op: voor optimaal resultaat en om je bezoekers zo goed mogelijk te helpen is het belangrijk dat de Redirects op pagina niveau worden toegepast en niet generiek voor de hele website. .

Ten slotte wordt het nu, indien je nog geen Google Search Console (Het voormalige Google Webmaster Tool) account hebt, tijd om er een aan te maken, deze heb je later nodig.

 

Wat moet je doen tijdens het omzetten van je website?

Ten eerste is het, indien je naar een ander domein verhuisd, handig om ook hiervoor een Google Search Console account op te zetten.

Ten tweede is het goed om je bezoekers en de zoekmachine te informeren over de verhuizing. Zet dus een 503 Status Code in zodat de zoekmachines weten dat de website tijdelijk offline is vanwege onderhoud.

Tot slot kunnen nu alle 301 Redirects doorgevoerd worden.

 workshop

Wat moet je doen na de omzetting van je website?

Ten eerste mag je nu je verhuizing aangeven in Google Search Console.

Ten tweede kun je nu een XML Sitemap generen die ingediend kan worden bij Google Search Console.

Ten derde is het slim om in Analytics bij te houden of het bouncepercentage niet abnormaal stijgt. Wanneer dit wel gebeurd zijn er pagina’s die niet (goed) zijn geredirect.

Tot slot  is het verstandig om even na te gaan of je robot.txt bestand nog up to date is. Let op: verwijs ook in je robot.txt bestand naar de locatie van de XML Sitemap.

We wensen je nog veel succes met het verhuizen van je website! Mocht je nog vragen hebben of hulp willen bij het verhuizen van je website of andere vragen over zichtbaar zijn in de zoekresultaten dan kan je ons altijd contact met ons opnemen via info@via3.nl.

Als je wilt zien hoe zichtbaar je website nu is kun je onze gratis SEO Check doen: www.via3.nl/seo-check

Geen reactie's

Geef een reactie