Help, mijn website zakt in de zoekresultaten! | Via3 new marketing & media
2665
single,single-post,postid-2665,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Help, mijn website zakt in de zoekresultaten!

20 aug Help, mijn website zakt in de zoekresultaten!

Mijn website scoort ineens lager! Wat nu?

Stel: Je site zakt van de een op de andere dag een mega stuk in de zoekresultaten. Opeens sta je op de derde pagina van Google, en dat is niet leuk! Je eerste reactie is: wat is er aan de hand? En de tweede reactie natuurlijk: hoe ga ik het fixen?

In deze blog geven we antwoorden op beide vragen.

irish-hands

Uitzoeken hoe het komt

De eerste plek waar je gaat kijken wanneer je een grote daling in de organische zoekresultaten tegenkomt is in het programma Search Console, het voormalige webmaster tools. Daar kun je bij de functies siteberichten en het onderdeel zoekverkeer-handmatige acties zien of de daling van jouw positie een gevolg is van een ingreep van Google.

Handmatige ingreep

Een handmatige ingreep van Google wordt een actie genoemd en wordt gedaan om webspam tegen te gaan. Deze handmatige ingrepen vinden alleen plaats wanneer je site de kwaliteitsrichtlijnen van Google overtreedt of als er een zwaarwegend verzoek in het spel is (denk aan bijvoorbeeld een rechter die eist dat iets offline wordt gehaald).

Algoritmische ingreep

Een algoritmische wijziging is lastig omdat het moeilijk te bepalen is om wat voor wijziging het gaat. Google maakt hier namelijk lang niet altijd een melding van. Het zou kunnen liggen aan je linkprofiel, aan je content of zelfs aan technische zaken zoals een te hoge hoeveelheid crawlerrors. Als je het hebt gevonden is het aanpassen geblazen en wachten tot het algoritme van Google het in de gate heeft.

Zie hier wat Google over algoritmische ingrepen te zeggen heeft:

concurrentie

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat jouw concurrentie in korte tijd heel veel heeft gedaan aan SEO en linkbuilding en zijn zij jou zo voorbij gegaan in de zoekresultaten. In dat geval zal je je website beter moeten optimaliseren en meer aan linkbuilding moeten doen.

Wil jij weten hoe zichtbaar jouw site is en waar jouw kansen liggen? Doe dan vrijblijvend de SEO-check 

Geen reactie's

Geef een reactie