Hashtag etiquette | Via3 new marketing & media
2604
single,single-post,postid-2604,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Hashtag etiquette

14 aug Hashtag etiquette

De hashtag etiquette voor jouw social media

1. #niemandheeftzininsuperlangehashtags

Hou je hashtags dan ook kort en simpel. Wil je toch heel graag meerdere woorden in je hashtag zetten, hou dan het maximale aantal van 3 woorden aan en begin elk woord met een hoofdletter.

2. #heel #veel #hashtags #maken #(bijna) #niemand #gelukkig

Veel en gespreid gebruik van hashtags is niet bevorderlijk voor de leesbaarheid van je zinnen. Je wilt je zinnen juist zo overzichtelijk mogelijk houden zodat mensen niet afhaken. Gebruik niet meer dan 3 hashtags en zet ze aan het einde van je bericht. Zo maak je het makkelijk voor je lezers.

3. Zet je hashtags strategisch in

Doe dit door jouw keywords in je hashtags te stoppen. Zoek bijvoorbeeld in je zoekwoordonderzoek op waar mensen veel op zoeken en gebruik die specifieke zoekterm als hashtag. Let wel op: het blijft belangrijk dat je hashtags iets te maken hebben met de rest van je bericht.

4. 1 hashtag per marketingactie

Heb je een gave marketingactie zoals een win-actie of een marketingactie rondom een groot evenement? Hang dan 1 specifieke hashtag aan de marketingactie. Zo wordt het voor mensen makkelijker om op de hoogte te blijven.

5 Check, check, dubbelcheck!

Als laatste: check, check, dubbelcheck! Iedereen gruwt van spellingsfouten en ze zijn nog ernstiger in een hashtag want niemand gaat op fout gespelde hashtags zoeken natuurlijk. Controleer je hashtags dus extra streng op spellingsfouten.

Wil jij weten hoe zichtbaar jouw site is en waar jouw kansen liggen? Doe dan vrijblijvend de SEO-check 

Geen reactie's

Geef een reactie