Bekijk hier de must-see checklist voor een goede webshop!
2370
single,single-post,postid-2370,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

De webshop checklist

27 mei De webshop checklist

De checklist voor een goede webshop

Ga jij je producten online verkopen? Heb jij een webshop gebouwd of wil je er een bouwen? Dan raden we je aan om even onze webshop checklist door te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

We geven hier het recept voor een goed converterende website, vergeet echter niet om hem ook online vindbaar te maken!

Producten webshop

Of je nu veel producten hebt of weinig, je kunt ze allemaal kwijt in je webshop. Let wel op dat het altijd overzichtelijk blijft. Een volle winkel waar de kleding overal en nergens hangt is niet aantrekkelijk en hetzelfde geldt voor webshops.

Een aantrekkelijke webshop is overzichtelijk en heeft duidelijke filter opties. Ook vinden klanten het prettig als ze de optie hebben om producten te sorteren op bijvoorbeeld prijs of populariteit

Service

Net als in een echte winkel is service hier belangrijk. Sta dus klaar voor je klanten achter de chat of via e-mail of biedt telefonische hulp aan. Daarnaast is het geen overbodige luxe om je producten van een heldere productomschrijving te voorzien.

Garantie

Online is het voor klanten vaak nog belangrijker om een garantietermijn te krijgen dan offline. Laat daarom bij elk product duidelijk weten wat de garantie is en hoe makkelijk mensen hun geld terugkrijgen. Je zult zien dat ze dan gerustgesteld zijn en eerder overgaan tot aankoop.

Uiterlijk webshop

Mooie winkels trekken aan, hetzelfde geldt voor het uiterlijk van webwinkels. Een winkel met een strak design ziet er aantrekkelijker en ook betrouwbaarder uit. Besteedt dus tijd (en ja ook geld) uit aan het ontwikkelen van een goede webshop.

Ervaringen klanten

Heb je veel tevreden klanten? Laat het dan zien! Ervaringen van andere klanten geven vertrouwen aan websitebezoekers. Als jij ziet dat al 20 mensen jou voor zijn gegaan en tevreden zijn waarom zou jij dan nog achterblijven?

Visuele communicatie webshop

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, gebruik dus foto’s wanneer je een product op de webshop zet.

Optimaliseren

Nu heb je een mooie webshop gebouwd en wacht de belangrijkste stap: het krijgen van bezoekers! Het is daarvoor uiterst belangrijk dat je jouw webshop optimaliseert. Optimaliseer je pagina’s zelf of besteedt het uit aan experts.

Geen reactie's

Geef een reactie