Contentmarketing voor Saaie Bedrijven | Via3 new marketing & media
2578
single,single-post,postid-2578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Contentmarketing voor Saaie Bedrijven

13 aug Contentmarketing voor Saaie Bedrijven

Contentmarketing voor “saaie bedrijven”

Is jouw bedrijf niet zo sexy? Weet je niet hoe je jouw doelgroep kan interesseren met spannende marketing? Geen paniek! Je hoeft geen Apple of Nike te zijn om te scoren met contentmarketing.

puppy

Maar goed, het is wel een tikkeltje anders natuurlijk. Daarom geven we contentmarketing tips voor “Saaie Bedrijven”. Als voorbeeld neem ik voor het gemak even een zwembad reinigingsbedrijf die in deze blog zal fungeren als “saai bedrijf”.

Tip 1: Schrijf over je klanten!

Vertel bijvoorbeeld over hoe je Truus hebt geholpen met het schoonmaken van het campingzwembad zodat iedereen er in de zomer weer in kan komen zwemmen. Belangrijk is om het verhaal persoonlijk te maken en vooral je klant aan het woord te laten. Gebruik dus quotes!

Tip 2: Speel in op vragen van je klanten!

Je kunt klanten boeien door veel gestelde vragen te behandelen in je content. Bijvoorbeeld: Hoe kun je zelf het beste een zwembad onderhouden? Een tip is om hiervoor je zoekwoordonderzoek raad te plegen, hier kan je in zien waar mensen het meest op zoeken in Google, altijd goed om hierop in te spelen!

Tip 3: Maak er een spel van!

Je kunt je klanten op de saaie manier vertellen over je product maar het is natuurlijk veel leuker om er een spelletje van maken. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarmee mensen uit kunnen zoeken wat voor zwembad zij zijn. Of wat serieuzer: een flowchart waarmee je kunt uitzoeken welk onderhoudsproduct het beste bij jou past!

5547912701_3bb86b4346

Tip 4: Maak het schattig!

Klinkt kinderachtig maar werkt echt: plaats social media berichten waarin puppy’s of baby’s te zien zijn en mensen zullen spontaan gaan delen, taggen en liken. Zorg wel dat het nog enigszins te maken heeft met je bedrijf. In dit voorbeeld zou je dus een foto kunnen plaatsen van een schattige baby die met zijn bandjes ronddrijft in een zwembad.

Wil jij weten hoe zichtbaar jouw site is en waar jouw kansen liggen? Doe dan vrijblijvend de SEO-check 

Geen reactie's

Geef een reactie