contentmarketing voor “saaie bedrijven” | Via3 new marketing & media
2585
single,single-post,postid-2585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

contentmarketing voor “saaie bedrijven”

14 aug contentmarketing voor “saaie bedrijven”

Contentmarketing voor “saaie bedrijven”

Is jouw bedrijf niet zo speels en hip? Weet je niet hoe je jouw doelgroep kan interesseren met spannende marketing? Geen paniek! Je hoeft geen Apple of Nike te zijn om te scoren met contentmarketing.

In dit artikel geven we contentmarketing tips voor “Saaie Bedrijven”. Als voorbeeld fungeert een zwembad reinigingsbedrijf in dit artikel als “saai bedrijf”.

Tip 1: Schrijf over je klanten!

Vertel bijvoorbeeld over hoe je jouw klant Anna hebt geholpen met het schoonmaken van het campingzwembad zodat iedereen er in de zomer weer in kan komen zwemmen . Belangrijk is om het verhaal persoonlijk te maken en vooral je klant aan het woord te laten. Gebruik dus quotes!

Tip 2: Speel in op vragen van je klanten!

Je kunt de aandacht van klanten trekken door veel gestelde vragen te behandelen in je content. Bijvoorbeeld: Hoe kun je zelf het beste een zwembad onderhouden? Een tip is om hiervoor je zoekwoordonderzoek raad te plegen, hier kan je in zien waar mensen het meest op zoeken in Google, altijd goed om hierop in te spelen!

Tip 3: Maak er een spel van!

Je kunt je klanten via de gewone weg vertellen over je producten maar je kunt er ook een spelletje van maken. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarmee mensen uit kunnen zoeken wat voor zwembad zij zijn. Of wat serieuzer: een flowchart waarmee je kunt uitzoeken welk onderhoudsproduct het beste bij jou past!

Tip 4: Maak het schattig!

Zodra er social media berichten geplaatst worden waarin puppy’s of baby’s te zien zijn gaan mensen spontaan delen, taggen en liken. Zorg wel dat de posts nog steeds gerelateerd zijn aan jouw bedrijf of product. In het voorbeeld van het zwembad reinigingsbedrijf zou je een foto kunnen plaatsen van een schattige baby die met zijn bandjes ronddrijft in een zwembad.

Geen reactie's

Geef een reactie