2014, video jaar! | Via3 new marketing & media
1343
single,single-post,postid-1343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

2014, video jaar!

13 dec 2014, video jaar!

Blog I

Online video is blowing up

Online video maakt de afgelopen jaren een enorme groei door. Zo meldden YouTube onlangs dat per minuut maar liefst 72 uur aan beeldmateriaal wordt upgeload op het videoplatform. Daarnaast behoort YouTube samen met Google en Yahoo tot de drie grootste online zoekmachines. Deze toenemende populariteit is te verklaren door een aantal factoren. Zo was voorheen video content maken en verzamelen het grootste probleem. Tegenwoordig is de drempel om een video te maken veel lager, want bijna iedere mobiele telefoon heeft tegenwoordig een simpele cameraatje met fotografie en video-opname mogelijkheden.

Blog II

Gebeurt er iets grappigs op straat, staat een tienermeisje vooraan bij een concert van haar favoriete popgroep of beleeft een sport-wedstrijd zijn climax in de allerlaatste minuten. Al deze momenten worden nu gefilmd om vervolgens te delen op het wereldwijde web. Voor dit soort momenten is video dan ook het krachtigste middel om de emotionele belevingen van de cameraman of vrouw aan andere over te brengen.

Doordat de kracht van online video steeds beter begrepen wordt, anticiperen organisaties hier op. Merken maken tegenwoordig gebruiken van de modernste opnametechnieken om met spectaculair beeldmateriaal een directe, heldere boodschap over te brengen. Want de toegevoegde waarde van online video is dat webgebruikers niet meer gebonden zijn aan reclamevideo’s in vastgestelde reclameblokken op televisie. Online video maakt het mogelijk om in de gepaste context, op het geschikte tijdstip met de juiste boodschap met de gewenste doelgroep te communiceren.

De verwachting is uitgesproken dat in 2014 de helft van het internetverkeer het bekijken van video’s gaat worden. Want webgebruikers verwachten tegenwoordig op websites snel informatie tot zich te kunnen nemen. Hierdoor hoeven  zij steeds minder nauwkeurig teksten te lezen. Dus ook de komende jaren zal het fenomeen online video blijven groeien.

Onze 5 tips op het gebied van online video voor komend jaar zijn:

1. Video is het meest krachtige middel om de emotionele beleving van uw organisatie te communiceren.

2. Video stelt uw in staat om een directe, heldere boodschap over te brengen naar een breed publiek en tegelijkertijd de focus van de kijker te richten op specifieke elementen.

3. Online video is niet meer weg te denken uit de mediamix. Want bezoekers verwachten op websites snel informatie tot zich te kunnen nemen en zijn steeds minder bereid om teksten (nauwkeurig) te lezen. Door gebruik te maken van visuele content speel je hier als ondernemer handig op in.

4. Dat video tot traffic leidt blijkt, want websites met video maken zelfs 53x meer kans om op de eerste pagina van Google te komen dan sites zonder video.

5. De verwachting is uitgesproken dat in 2014 de helft van het internetverkeer het bekijken van video’s gaat worden.

 

 

Blog III

Geen reactie's

Geef een reactie